Euskal Herriko Atlas Etnografikoa
De Atlas Etnográfico de Vasconia
Revisión del 16:33 11 mar 2020 de Admin (discusión | contribuciones) (Página creada con «{{DISPLAYTITLE: Euskal Herriko Atlas Etnografikoa}}»)
Janaria behekosuan prestatzen. Apinaiz (A), 1981. Iturria: López de Guereñu, Gerardo. “Apellániz. Pasado y presente de un pueblo alavés” in Ohitura 0, Gasteiz: Arabako Foru Aldundia, 1981.
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Baserrietan, ohiko biltokia zen sukaldea, bertan biltzen baitzen familiaren bizitza.
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Nolako irina, halako ogia.
Haur Jolasak Euskal Herrian
Haur Jolasak Euskal Herrian
Obabatxua lo ta lo, zuk orain eta nik gero; zeuk gura dozun orduren baten, biok egingo dogu lo ta lo. Lo-kanta
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Pixkanaka-pixkanaka, farmaziako prestakinek sendabide tradizionalen tokia hartu dute.
Familia tronkala. Artea (B), c. 1930. Iturria: Labayru Fundazioaren Argazki Artxiboa: Felipe Manterola Funtsa.
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Ezkongabe geratzen zenak etxeari lotuta eta familiari atxikita jarraitzen zuen tradizioz.
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Hil-iragarpenen artean, besteak beste, etxeko animalia batzuen ohiz kanpoko portaerak nabarmentzen dira, batez ere zakurrenak eta oilarrenak.
Behiak herri-lurretan bazkatzen. Karrantza (B), 2007. Iturria: Luis Manuel Peña, Etniker Euskalerria Taldeak.
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza bizimoduaren funtsezko oinarria izan den lekuetan finkatutako populazioen arabera, san Antonio Abad animalien osasunaren eta ugalkortasunaren babesle nagusia zen.
Nekazaritza Euskal Herrian
Nekazaritza Euskal Herrian
Maiatz luzea, gosea; garagarrilak ekarriko du asea. Mayo hortelano, mucha paja y poco grano.