Cambios

Alimentacion domestica en vasconia/eu

378 bytes añadidos, 13:09 16 ene 2020
sin resumen de edición
==[landing]==
===[alimentacion|Alimentación Doméstica en VasconiaEtxeko Elikadura Euskal Herrian|/atlas/alimentacion.png|La alimentación en el ámbito doméstico, aspectos rituales, celebraciones y su relación con los modos de vida.]===
====[Alimentacion_domestica_en_vasconia | Alimentación Doméstica en Vasconia]====
====[/atlas/alimentacion/Odol-usten.jpg|Odolusten. Iturria: José Zufiaurre, Etniker Euskalerria Taldeak.|<i>Odolosteak ordeaz.</i></br></br>Auzokideei eta ahaideei odolosteak eta txerriaren beste zati batzuk oparitzen zaizkie. Kortesiazko ekintza hori hurbiltasun fisikoaz haratago doan loturaren eta harremanaren adierazle da.|]====
====[/atlas/alimentacion/Caserio-Olabide-Zerain-1982.jpg|Olabide baserria. Zerain (G), 1982. Iturria: Karmele Goñi, Etniker Euskalerria Taldeak.|Sueteko laratzak jakiten dau etxeko barri.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Desgranando-habas.jpg|Desgranando habasBabak garantzen. FuenteIturria: Akaitze Kamiruaga, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|Alubias y habas han sido las legumbres más cultivadas y han constituido una Babarrunak eta babak izan dira gehien landatu diren lekaleak, eta dietaren parte importante de la dietagarrantzitsua osatu dute.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Mercado-de-Santo-Tomas-Bilbao-1950.jpg|Mercado de Santo TomásTomaseko azoka. BilbaoBilbo, 1950. FuenteIturria: Fundación Sancho el SabioFundazioa.|Gabon, bon-bon; Natibitate, ase eta bete; San Estebantxe, lehen letxe. Por Nochebuena se come en abundancia; por Navidad, hasta la saciedad; por San Esteban, vuelta a lo de antes.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Abrir-el-txotx-Gipuzkoa-1988.jpg|Abrir el txotxTxotxa. Gipuzkoa, 1988. FuenteIturria: Antxon Aguirre, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|On dagizula janak eta kalterik ez edanak. Que te aprovechen la comida y la bebida.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Ronda-del-rosco-el-dia-de-San-Cristobal-Oquina-1986.jpg|Ronda del rosco el Día de San CristóbalKristobal eguna. Oquina Okina (A), 1986. FuenteIturria: Gerardo López de Guereñu Iholdi, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|Con pan y vino se anda el caminoMendira doanak, ogi koxkorra eta txalma.||ENLACE]====
==[related]=====Entradas destacadas=======[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herrian|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]========[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herriana|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]==== ====[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herrian|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]==== {{DISPLAYTITLE: Etxeko Elikadura Euskal Herrian}} {{#bookTitle:Alimentación Doméstica en Vasconia Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia}}
127 728
ediciones