Euskal Herriko Atlas Etnografikoa
Revisión del 13:12 11 mar 2020 de Admin (discusión | contribuciones)
Senar-emazte zaharrak eta gazteak. Areatza (B), XX. mendearen hasiera. Iturria: Rubén de Las Hayasen artxibo partikularra.
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Ahaleginak egiten ziren familiaren ondarea, hau da, etxea eta haren eranskinak, osorik edo ahalik eta gutxien murriztuta, eta ahal zela hobetuta, irits zedin gurasoengandik seme-alabengana.
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
XVII. mendetik aurrera artoak eta XIX. mendetik aurrera patatak irauli egin zuten euskaldunen dieta.
Arre-arreka. Zeanuri (B), 1920. Iturria: Labayru Fundazioaren Argazki Artxiboa: Felipe Manterola Funtsa.
Haur Jolasak Euskal Herrian
Haur Jolasak Euskal Herrian
—Arre, arre, mandako, bihar Tolosarako, etzi Panplonarako. —Handik zer ekarriko? —Zapata ta garriko.
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Baratxuria, hamalau gaitzen kontra.
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Maritxu-teilatuko, gona gorriduna, eutsi hagin zaharra ta ekarzu barria. Herriko errezitazioa
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Erletxuak, erletxuak, egizute argizaria, nagusia hil da-ta, behar da elizan argia.
Artzaina kapusaiarekin. Eriete (N), 1959. Iturria: Nafarroako Museoaren Artxiboa: Nicolás Ardanaz Funtsa.
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Nolako artzaina, halako artaldea.
Nekazaritza Euskal Herrian
Nekazaritza Euskal Herrian
Liho-sailak eta baratzeak ziren nekazaritza-guneko piezarik delikatuenak, kutunenak nekazariaren jabetza partikularraren ikuskeran, haren familia-ondarean gehien sartuta zeudenak.