Main Page/eu
Revisión del 12:26 27 ene 2020 de Admin (discusión | contribuciones) (Página creada con «===[agricultura|Nekazaritza Euskal Herrian|/atlas/agricultura.png|Nekazaritza tradizionalaren ezaugarriak eta XX. mendeko azken hamarkadetan izan ziren eraldaketa sakonak,...»)
Behekosua, txapa eta butano-ezkaratza. Aiuria auzoa (Muxika-B), 2011. Iturria: Segundo Oar-Arteta, Etniker Euskalerria Taldeak.
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxe onak, txingar ona.
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Sueteko laratzak jakiten dau etxeko barri.
Haur Jolasak Euskal Herrian
Haur Jolasak Euskal Herrian
Txikia banintzen, handia banintzen, maiatzerako burutu nintzen. Igarkizuna
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Osasun ona eukiteko, oiloekin ohera eta txoriekin jaiki.
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Haurren arropan kutunak itsasten ziren, begizkotik babesteko.
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Bizilagun talde txiki batek txandaka zaintzen zuen hilotza gaueko orduetan, arretaz, ondoan piztuta zuen lanpara itzal ez zedin.
Behiak herri-lurretan bazkatzen. Karrantza (B), 2007. Iturria: Luis Manuel Peña, Etniker Euskalerria Taldeak.
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza bizimoduaren funtsezko oinarria izan den lekuetan finkatutako populazioen arabera, san Antonio Abad animalien osasunaren eta ugalkortasunaren babesle nagusia zen.
Nekazaritza Euskal Herrian
Nekazaritza Euskal Herrian
Nuestros antepasados conocieron y practicaron una agricultura cuya escala era más humana y con una visión más holística, donde no solo se tenía en cuenta el rendimiento sino también la compleja red de factores físicos y seres vivos implicados en una actividad que en definitiva se basa en cultivar la vida que nos da alimento.