Diferencia entre revisiones de «Presentacion Alimentacion domestica en vasconia/eu»

De Atlas Etnográfico de Vasconia
Saltar a: navegación, buscar
(Actualizando para coincidir con nueva versión de la página fuente)
 
(No se muestran 12 ediciones intermedias de 2 usuarios)
Línea 6: Línea 6:
 
<div align="center"><nowiki>* * *</nowiki></div>&nbsp;
 
<div align="center"><nowiki>* * *</nowiki></div>&nbsp;
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
 
74 herritan egindako landa lana (Araba: 13; Bizkaia: 19; Gipuzkoa: 8; Nafarroa: 21; Euskal Herri kontinentala: 13). 1987an egindako ikerketa kanpaina. Liburuaren argitalpena: 1990, berrargitalpena: 1999.
 
74 herritan egindako landa lana (Araba: 13; Bizkaia: 19; Gipuzkoa: 8; Nafarroa: 21; Euskal Herri kontinentala: 13). 1987an egindako ikerketa kanpaina. Liburuaren argitalpena: 1990, berrargitalpena: 1999.
{{DISPLAYTITLE: Aurkezpena}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian|Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
+
<div class="subindice">
</div>
+
== [[Proemio_Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu|Aitzin solasa. Barandian'go Joxemiel]] ==
 +
 
 +
</div>
 +
{{DISPLAYTITLE: Aurkezpena}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
 
<div style="margin-left:0cm;"></div>
 
<div style="margin-left:0cm;"></div>
</div>
 
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
 
<div style="margin-left:0cm;"></div>
 
<div style="margin-left:0cm;"></div>
</div>
 

Revisión actual del 07:31 26 may 2020

Otros idiomas:
Inglés • ‎Español • ‎Euskera • ‎Francés

Liburuki honetan gai hauei erreparatzen zaie: etxeko janaria familiaren testuinguruan, alderdi erritualak, ospakizunak eta bizimoduak.

Alderdi hauek lantzen dira: janariaren antolaketa; familiako mahaiko otoitzak; ogia egiteko modu tradizionala; etxeko animalien hilketa; esne motak eta haien eratorriak, bereziki gazta; produktu begetalen kontsumoa eta kontserbazioa; arrautzen prestaketa eta kontserbazioa; uretako animalien kontsumoa, hala itsasokoak nola ur gezakoak; perretxikoak eta barraskiloak; etxeko otorduen prestaketa; edari motak; tabakoa; elikadura eta otordu erritualak. Laburbilduz, elikadura tradizionalak familiaren testuinguruan eta XX. mendean etxeko elikadura erregimenean izandako aldaketak.

* * *
 

74 herritan egindako landa lana (Araba: 13; Bizkaia: 19; Gipuzkoa: 8; Nafarroa: 21; Euskal Herri kontinentala: 13). 1987an egindako ikerketa kanpaina. Liburuaren argitalpena: 1990, berrargitalpena: 1999.