Cambios

Proemio Alimentacion domestica en vasconia/eu

105 bytes eliminados, 08:08 26 may 2020
sin resumen de edición
Argitalkuntza honek giza-biziarentzat hain garrantzitsu den azkurriaren edo elikaduraren arloa dakarkigu hona. Lehen urrats honen ondoren, eta gure galdekizuna guztiz osatu arte, agertuko dira beste lan batzuk hurrenez-hurren. Lan honeen osatzean, tokian tokiko ikerketa egin eta, EUSKAL HERRIKO ETNIKER talde guztiek hari berberari darraiotela jokatu izan dute.
El conjunto de estos temas posibilitará un conocimiento en profundidad de la cultura tradicional de nuestro pueblo y de las transiciones que en ella se están produciendo y seráGai guztien bilketak euskaldunen egikeren ezagutza hobea ekarriko du, a la vezbai aintzinako ohiturazkoena, un seguro punto de vista para integrar la etnografía de los vascos en un estudio comparativo de las culturasbai beraiek egun bizi duten aldaerarena ere. Honekin batera, kultura ezberdinen ikerketan euskaldunen etnografia partaide izan dadin urrats ederra izango dela uste dut.
Han pasado muchos años desde que en Hainbat urte igaro da 1921 iniciamos esta tarea.ean eginkizun honi ekin genionetik, nahiz eta, gorago aipatu dudanez, aunque con el nombre actual y con nuevo método como hemos dejado señalado se reemprendió el año 1969beste izenburu bat eman eta ikerketabidea zertxobait aldatu dugun. Hoy gracias a la ayuda económica que nos ha prestado el Gobierno Vasco, podemos presentar este primer tomo del AtlasEusko Jaurlaritzaren laguntzari esker Atlasaren lehen liburu honek argia ikusi du oraingo honetan.
Afortunadamente los trabajos de investigación de campo son hoy más apreciadosZorionez tokian tokiko ikerlanek egunean egunean izen hobea hartuz doaz, promovidos y cultivados que antaño y por eso veo el futuro con optimismoaurrekoetan baino hobe suzpertu eta landu izan ohi dira, eta horregaitik arlo honen etorkizuna itxaropenez ikusten dut. Considero que los estudios etnográficos para la realización de este proyecto del Euskal Herriko Atlas Etnográfico de Vasconia se están llevando a cabo muy bienEtnografiko honek ekarri dituen ikerketa-lanei eredugarri deritzaiet. Nuestro plan se está realizandoGeure aintzinako egitasmoa gorpuztuz doala uste dut. Esto es debido al trabajo y al esfuerzo de los colaboradores de los Grupos Eta hau guzti hau ETNIKER extendidos por todo el territoriotaldeek egin izan duten jardu era trinkoari esker.
Lo básico de nuestro designio es el método de rebusca de hechosGure ekinbidearen xedea ekintzen bilatzean metodologia bati jarraitzea izan beharko luke, el trabajo sobre el terrenolekuan lekuko ikerlanean, el conocimiento del contorno al que nos hallamos estrechamente ligadoseta norbera bere ingurukoa ezagun duelarik. Esta ha sido nuestra andadura etnográfica desde sus comienzosHauxe izan dugu geure ekintzabide etnografikoaren iturburu, eta hauxe izan behar baita honen ondoren etorriko diren lantegien neurria. Que progresen por ese camino es lo que les deseo a los continuadores de nuestros trabajosHala izan dadila bada.<p style="text-align: right;"><span style="font-size:smaller;">'''José Miguel de BarandiaránBarandian'go Joxemiel'''<br/>Ataun, Mayo 19901990eko Maiatza</span></p> {{DISPLAYTITLE: ProemioAitzin solasa}}{{#bookTitle:Alimentación doméstica en Vasconia Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
127 728
ediciones