Cambios

Saltar a: navegación, buscar

LA ELABORACION TRADICIONAL DEL PAN/eu

3 bytes eliminados, 11:39 24 jun 2019
m
Texto reemplazado: «{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian|Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}» por «{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}»
Ogia elikagairik errespetatuena izan da. Narbaxan (A), pertsona askorentzat esanahi sakratua dauka; haientzat, mezetako hostia irudikatzen du.
Bermeon (B), informatzaile batek komentatu zuen ogia dela (sinbolizatzen duela) Jainkoaren aurpegia: ''"Ogije, Jaungoikuen arpije" .''.
=== Ogiaren banaketa elizan ===
Durangon (B), meza nagusian, jaunartzearen aurretik elkarri bakea ematean, ogi zati txikiak banatzen ziren, elizan bertan jateko. Apeza edo sakristaua erretilu batekin pasatzen zen, eta musu emateko eskaintzen zuen ''pastekuna'', aldi berean esaten zuela: «Pax tecum».
{{DISPLAYTITLE: III. OGIA EGITEKO MODU TRADIZIONALA}} {{#bookTitle:Alimentación doméstica en vasconia Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
127 728
ediciones