Cambios

Saltar a: navegación, buscar

MATANZA DOMESTICA DE ANIMALES/eu

38 bytes eliminados, 11:39 24 jun 2019
m
Texto reemplazado: «{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian|Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}» por «{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}»
Etxeko hegaztiak oso antzinatik baliatu izan dira; batez ere, oilo, kapoi, ahate eta usoak, eta, neurri txikiagoan, barnealdeko eremuetan, indioilarrak. Hala ere, horien okelaren kontsumoa ez da ohikoa, apartekoa baizik, gehienetan jai eta gertakari jakin batzuei lotutakoa.
<div class="mw-translate-fuzzy">
=== Oiloak, oilaskoak, kapoiak eta oilarrak ===
Oiloaren okelak eta harekin egindako saldak, ''oilosalda ''edo ''oilozopa ''(arrunta), estimazio handia zuten antzina, eta jaiegunetako aparteko jakia ziren.
{{DISPLAYTITLE: IV. ETXEKO ABEREAK HILTZEA}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian|Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}</div>
127 728
ediciones