Euskal Herriko Atlas Etnografikoa
De Atlas Etnográfico de Vasconia
Revisión del 16:33 11 mar 2020 de Admin (discusión | contribuciones) (Página creada con «{{DISPLAYTITLE: Euskal Herriko Atlas Etnografikoa}}»)
Zurututza baserria. Zeanuri (B), c. 1925. Iturria: Labayru Fundazioaren Argazki Artxiboa: Felipe Manterola Funtsa.
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxeko habeak, etxeko berri.
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
XVII. mendetik aurrera artoak eta XIX. mendetik aurrera patatak irauli egin zuten euskaldunen dieta.
Haur Jolasak Euskal Herrian
Haur Jolasak Euskal Herrian
Korruka Al corro de las patatas, naranjas y limones, como comen los señores, alupé, alupé, sentadito me quedé.
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Gabon gaueko ogi salutadorea ez da lizuntzen, eta ona da zakurrengan eta etxeko bestelako animaliengan amorrua agertzea saihesteko.
Erromeria. Zeanuri (B), 1922. Iturria: Labayru Fundazioaren Argazki Artxiboa: Felipe Manterola Funtsa.
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Igandeetako pasierak, dantzak eta erromeriak izaten ziren mutilek eta neskek elkarrekin egoteko zituzten aukerak.
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Eskaintzen ziren argiekin argi egiten zioten hildakoaren arimari. Eta ogiak jateko baliatu ahal zituen.
Behiak herri-lurretan bazkatzen. Karrantza (B), 2007. Iturria: Luis Manuel Peña, Etniker Euskalerria Taldeak.
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza bizimoduaren funtsezko oinarria izan den lekuetan finkatutako populazioen arabera, san Antonio Abad animalien osasunaren eta ugalkortasunaren babesle nagusia zen.
Nekazaritza Euskal Herrian
Nekazaritza Euskal Herrian
Tanto la fuerza humana como la animal, hasta la introducción de la maquinaria moderna, han tenido una influencia decisiva en la forma de trabajar y en los cultivos.