Euskal Herriko Atlas Etnografikoa
De Atlas Etnográfico de Vasconia
Revisión del 16:55 11 mar 2020 de Admin (discusión | contribuciones)
Janaria behekosuan prestatzen. Apinaiz (A), 1981. Iturria: López de Guereñu, Gerardo. “Apellániz. Pasado y presente de un pueblo alavés” in Ohitura 0, Gasteiz: Arabako Foru Aldundia, 1981.
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Etxea eta Familia Euskal Herrian
Baserrietan, ohiko biltokia zen sukaldea, bertan biltzen baitzen familiaren bizitza.
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
Aza-olioak pil-pil, </br>bisigua zirt-zart, </br>gaztaina erreak pin-pan, </br>ahia goxo-goxo, epel-epel. </br></br>Gabon-kanta
Haur Jolasak Euskal Herrian
Haur Jolasak Euskal Herrian
Korruka Al corro de las patatas, naranjas y limones, como comen los señores, alupé, alupé, sentadito me quedé.
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Herri Medikuntza Euskal Herrian
Pixkanaka-pixkanaka, farmaziako prestakinek sendabide tradizionalen tokia hartu dute.
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Euskal Herriko Ohikuneak Jaiotzatik Ezkontzara
Maritxu-teilatuko, gona gorriduna, eutsi hagin zaharra ta ekarzu barria. Herriko errezitazioa
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Heriotza Ohikuneak Euskal Herrian
Oilarrak gauez kukurruku jotzen badu, laster izango da gorpuren bat etxe hartan.
Behiak herri-lurretan bazkatzen. Karrantza (B), 2007. Iturria: Luis Manuel Peña, Etniker Euskalerria Taldeak.
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza eta Artzaintza Euskal Herrian
Abeltzaintza bizimoduaren funtsezko oinarria izan den lekuetan finkatutako populazioen arabera, san Antonio Abad animalien osasunaren eta ugalkortasunaren babesle nagusia zen.
Nekazaritza Euskal Herrian
Nekazaritza Euskal Herrian
Liho-sailak eta baratzeak ziren nekazaritza-guneko piezarik delikatuenak, kutunenak nekazariaren jabetza partikularraren ikuskeran, haren familia-ondarean gehien sartuta zeudenak.