Cambios

sin resumen de edición
Jazoera garrantzitsu guztiekin gertatzen zen bezala bazkaria atontzen zuten, eztei-bazkaria, etxean egiten zena. Batzuetan, ezkontza egu­nean bertan egin beharrean, eztei-bazkaria hurrengo igandean egiten zen, eztei-bidaia labur baten ondoren. Egun horretan emazte­ak familia berriaren eliz hilerria edo jarlekua­ren jabetza hartzen zuen, eliz hartzea, eta aurrerantzean, etxe berriko hildakoei eskeintzak egiteko ardura hartzen zuen etxekoandre gazteak.
Ezteiak egun batez edota bi edo hiru egunez luza zitezkeen, beti ere, sendiaren mailaren eta diru-baliapideen arabera. Bezperan anima­liak hiltzen ziren eztei-bazkarirako jakiak atontzeko. Auzokoen eta sukaldari profesiona­len laguntzarekin, etxeko emakumeek presta­ tzen presta­tzen zituzten jakiak eta jantokia.
A partir de los años cincuenta se ha genera­lizado el uso de celebrar el banquete de bodas fuera de casa, en establecimientos dedicados a servir comidas.
127 728
ediciones