Cambios

Saltar a: navegación, buscar
Página creada con «Ezteiak egun batez edota bi edo hiru egunez luza zitezkeen, beti ere, sendiaren mailaren eta diru-baliapideen arabera. Bezperan anima­liak hiltzen ziren eztei-bazkarirako...»
Jazoera garrantzitsu guztiekin gertatzen zen bezala bazkaria atontzen zuten, eztei-bazkaria, etxean egiten zena. Batzuetan, ezkontza egu­nean bertan egin beharrean, eztei-bazkaria hurrengo igandean egiten zen, eztei-bidaia labur baten ondoren. Egun horretan emazte­ak familia berriaren eliz hilerria edo jarlekua­ren jabetza hartzen zuen, eliz hartzea, eta aurrerantzean, etxe berriko hildakoei eskeintzak egiteko ardura hartzen zuen etxekoandre gazteak.
Las celebraciones nupcialesEzteiak egun batez edota bi edo hiru egunez luza zitezkeen, podían durar unobeti ere, dos y hasta tres días, según fuera el rango y la capacidad económica de la casasendiaren mailaren eta diru-baliapideen arabera. De víspe­ra se sacrificaban los animales domésticos para obtener las viandasBezperan anima­liak hiltzen ziren eztei-bazkarirako jakiak atontzeko. En la preparación del lugar del banquete y en la elaboración de los platos participaban las mujeres de la casaAuzokoen eta sukaldari profesiona­len laguntzarekin, ayu­dadas por vecinas y cocineras profesionalesetxeko emakumeek presta­ tzen zituzten jakiak eta jantokia.
A partir de los años cincuenta se ha genera­lizado el uso de celebrar el banquete de bodas fuera de casa, en establecimientos dedicados a servir comidas.
127 728
ediciones