127 728
ediciones
Cambios
sin resumen de edición
Inkestak eta tokian tokiko lanak lurraldeka banaturiko 74 herritan egin izan dira: Araba, Bizkaia, Gipuzkoa, Iparralde (Nafarroa-Beherea, Lapurdi, Zuberoa) eta Nafarroan. Herri honeek aukeratzean kontutan izan diren kriterioak ikerketa-gunearen lurralde-banaketa eta bertako eskualde ugaritasuna (baserria, hiria eta kostaldea) izan dira.
Bai liburu honetan, bai honen ostean gure Atlasa osatuz etorriko direnetan ere, ikerketagai nagusia Euskal Herriko gizataldea aztertzea izango da. Ohizko elikaduraren gai honen ondoren beste hainbat izango dira aztergai, esaterako: etxea, jazkera, familia eta beronetako harreman juri- dikoakjuridikoak, aldi eta adin-aldaketa ohikuneak eta familia barruko zein auzoko harremanak, ohizko medikuntza, erlijiotasuna, urtean zeharreko jai-kalendrera eta bizimoduak.
{{DISPLAYTITLE: Laburpena}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}