Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Resumen Alimentacion domestica en vasconia/eu

7 bytes eliminados, 08:33 19 jul 2019
m
FuzzyBot trasladó la página Alimentacion domestica en vasconia RESUMEN/eu a Resumen Alimentacion domestica en vasconia/eu sin dejar una redirección: Parte de la página traducible «Alimentacion domestica en vasconia RESUMEN»
<languages></languages>
''La Alimentación Doméstica en Vasconia ''(Etxeko Elikadura Euskal Herrian) EUSKAL HERRIKO ETNIKER taldeek buruturiko ikerketa lan etnografikoa da, On Joxemiel Barandiaranek zuzenduri- ko zuzenduriko lana berau eta Euskal Herriko Atlas Etnografikoa izango den obraren lehenengo liburua.
Elikaduraren gaia jorratzeko erabili izan den galdekizuna ''Guía para una encuesta etnográfica ''da (I kap. Grupo Doméstico, 37-38. itaunak). Bertan arakatzen dena funtsean familiaren barruko ohizko elikaduraren gaia da, jatekoen prestakuntza, kontserbazio erak eta mende honetan zehar gertatu izan diren aldaketak. Honen guzti honen osagarri eta ardatz bezela hoietan gertatzen diren ohitura eta ospakizunen berri ematea.
Inkestak eta tokian tokiko lanak lurraldeka banaturiko 74 herritan egin izan dira: Araba, Bizkaia, Gipuzkoa, Iparralde (Nafarroa-Beherea, Lapurdi, Zuberoa) eta Nafarroan. Herri honeek aukeratzean kontutan izan diren kriterioak ikerketa-gunearen lurralde-banaketa eta bertako eskualde ugaritasuna (baserria, hiria eta kostaldea) izan dira.
Bai liburu honetan, bai honen ostean gure Atlasa osatuz etorriko direnetan ere, ikerketagai nagusia Euskal Herriko gizataldea aztertzea izango da. Ohizko elikaduraren gai honen ondoren beste hainbat izango dira aztergai, esaterako: etxea, jazkera, familia eta beronetako harreman juri- dikoakjuridikoak, aldi eta adin-aldaketa ohikuneak eta familia barruko zein auzoko harremanak, ohizko medikuntza, erlijiotasuna, urtean zeharreko jai-kalendrera eta bizimoduak.
{{DISPLAYTITLE: Laburpena}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
9794
ediciones