Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Alimentacion domestica en vasconia/eu

117 bytes eliminados, 12:41 16 ene 2020
sin resumen de edición
====[/atlas/alimentacion/Mercado-de-Navidad-Vitoria-Gasteiz-1977.jpg|Gabonetako azoka. Gasteiz, 1977. Iturria: Fernando Díaz de Corcuera, Etniker Euskalerria Taldeak.|Aza-olioak pil-pil, </br>bisigua zirt-zart, </br>gaztaina erreak pin-pan, </br>ahia goxo-goxo, epel-epel. </br></br><i>Gabon-kanta</i>||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Secado-Ispoure.jpg|SecadoTxorizoak zintzilik. Ispoure Izpura (NB). FuenteIturria: Peio Goïty, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|Ezkonduko urtea eta txarria hildako astea, onenak.El año en que uno se casa y la semana en que se mata el cerdo son los mejores.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Abriendo-los-cortes-tras-la-fermentacion.jpg|Abriendo los cortes tras la fermentaciónOgiak markatzen. FuenteIturria: Ander Manterola, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|Donde no hay ni pan ni pollos, el horno no está para bollos.</br><i>Ogirik eta oilaskorik ez dagoen lekuan, ez da giro.</i>||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Merienda-principios-del-siglo-20.jpg|MeriendaAskaria, principios del siglo XX. Fuentemendearen hasiera. Iturria: Gipuzkoako Foru Aldundiaren Artxiboa: Archivo Diputación Foral de Gipuzkoa. Foto Indalecio OjangurenFuntsa.|Goseak dagonarentzat, ogi gogorrik ez. A buena hambre, no hay pan duro.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Mercado-de-Santo-Tomas-Bilbao-1950.jpg|Mercado de la RiberaErriberako merkatua. BilbaoBilbo, principios del siglo XX. Fuentemendearen hasiera. Iturria: Archivo Fotográfico Labayru FundazioaFundazioaren Argazki Artxiboa.|Los alimentos se conseguían en la explotación agrícola familiar o se compraban en mercados próximos abastecidosElikagaiak familiako nekazaritza-ustiategian lortzen ziren, edo inguruko merkatuetan erosten ziren, horiek, a su vezaldi berean, con alimentos producidos en el entorno comarcaleskualdean ekoitzitako elikagaiekin hornitzen baitziren. Este autoabastecimiento doméstico o comarcal era complementado con unos pocos productosEtxeko edo eskualdeko autohornikuntza hori produktu gutxi batzuekin osatzen zen, casi siempre de carácter extraordinarioeta horiek ia beti ohiz kanpokoak izaten ziren.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Comida-a-bordo.jpg|Otordua ontzian. Iturria: Aguirre Artxiboa.|Nahiz dala udea, nahiz dala negua, goizeko zortziretan, armozu ordua. Herri-kanta||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Caserio-Olabide-Zerain-1982.jpg|Caserío Olabidebaserria. Zerain (G), 1982. FuenteIturria: Karmele Goñi, Grupos Etniker EuskalerriaTaldeak.|Sueteko laratzak jakiten dau etxeko barri. A cada uno se le conoce por cómo se muestra en casa.||ENLACE]====
====[/atlas/alimentacion/Desgranando-habas.jpg|Desgranando habas. Fuente: Akaitze Kamiruaga, Grupos Etniker Euskalerria.|Alubias y habas han sido las legumbres más cultivadas y han constituido una parte importante de la dieta.||ENLACE]====
127 728
ediciones