Cambios

Saltar a: navegación, buscar

MATANZA DOMESTICA DE ANIMALES/eu

131 bytes eliminados, 09:26 5 feb 2018
Página creada con «== Etxeko hegaztiak == Etxeko hegaztiak oso antzinatik baliatu izan dira; batez ere, oilo, kapoi, ahate eta usoak, eta, neurri txikiagoan, barnealdeko eremuetan, indioilar...»
Tradizionalki, untxiaren kontsumoa festei lotuta egon da, ospakizun bereziei, konplimendua arduraz eman nahi zaien pertsonei egindako opariei edo, besterik gabe, igande edo jaiegun izateari.
La matanza de estos animales se ha llevado a cabo en diferentes épocas del año de forma que garantizaran el abastecimiento de grasas y carnes durante todas las estaciones. Así por ejemplo== Etxeko hegaztiak == Etxeko hegaztiak oso antzinatik baliatu izan dira; batez ere, oilo, kapoi, ahate eta usoak, eta, neurri txikiagoan, la matanza del cerdo ha sido propia de los meses de inviernobarnealdeko eremuetan, la del cordero y cabrito en primaveraindioilarrak. Hala ere, la de oveja hacia el otoñohorien okelaren kontsumoa ez da ohikoa, y la de las aves de corral y otros animales menores como el conejoapartekoa baizik, según lo exigieran las circunstanciasgehienetan jai eta gertakari jakin batzuei lotutakoa.
Actualmente, el ganado vacuno se sacrifica por lo general en mataderos municipales o comarcales y su carne es luego vendida en carnicerías.
127 728
ediciones