Cambios

Saltar a: navegación, buscar

MATANZA DOMESTICA DE ANIMALES/eu

24 bytes eliminados, 09:29 5 feb 2018
Página creada con «== Etxeko hegaztiak == Etxeko hegaztiak oso antzinatik baliatu izan dira; batez ere, oilo, kapoi, ahate eta usoak, eta, neurri txikiagoan, barnealdeko eremuetan, indioilar...»
Tradizionalki, untxiaren kontsumoa festei lotuta egon da, ospakizun bereziei, konplimendua arduraz eman nahi zaien pertsonei egindako opariei edo, besterik gabe, igande edo jaiegun izateari.
A primeros de siglo== Etxeko hegaztiak == Etxeko hegaztiak oso antzinatik baliatu izan dira; batez ere, oilo, kapoi, ahate eta usoak, y aún en décadas posteriores era comúneta, sobre todo en el área atlántica de Vasconianeurri txikiagoan, el sacrificio doméstico de novillos o vacasbarnealdeko eremuetan, indioilarrak. Esta matanza tenía lugar en el otoño; sus carnes magrasHala ere, ''arakiehorien okelaren kontsumoa ez da ohikoa, ''eran conservadas en sal y servían de condimento a los caldos y cocidosapartekoa baizik, durante todo el añogehienetan jai eta gertakari jakin batzuei lotutakoa.
Así mismo, con ocasión de los grandes acontecimientos familiares como bodas y otras fiestas colectivas, eran frecuentes las matanzas domésticas de animales vacunos; su carne fresca constituía la base principal de estas comidas festivas.
127 728
ediciones