Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Indice Alimentacion domestica en vasconia/eu

226 bytes eliminados, 11:31 6 feb 2020
sin resumen de edición
== I. [[ORGANIZACION_DE_LA_INGESTA_OTORDUAK/eu|JANARIAREN ANTOLAKETA. OTORDUAK]] ==
=== [[##Comidas_domesticas_en_dias_laborables|Etxeko janariak lanegunetan]] ===
==== [[#Distribucion_de_las_comidas|Janarien banaketa]] ====
==== [[##Horarios|Ordutegiak]] ====
==== [[#Composicion_de_cada_comida|Jatordu bakoitzaren osaketa]] ====
==== [[##Refecciones_matutinas_Barausia_Gosaria_Amaiketakoa|Goizeko mokaduak: Barausia. Gosaria. Hamaiketakoa]] ====
==== [[##Comida_Bazkaria|Bazkaria]] ====
==== [[##Merienda|Askaria]] ====
==== [[#Cena_Afaria|Afaria]] ====
=== [[##Comidas_fuera_del_hogar_pastores_pescadores_y_otros|Etxetik kanpoko jatorduak: artzainak, arrantzaleak eta beste]] ===
=== [[##Comidas_de_domingo|Igandeetako otorduak]] ===
=== [[##Secuencia_de_los_diversos_platos|Plateren sekuentzia]] ===
=== [[##Colocacion_de_los_comensales|Jankideen kokapena]] ===
=== [[##La_mesa|Mahaia]] ===
=== [[##Del_plato_comun_al_plato_individual|Plater komunetik banakakora]] ===
=== [[##Los_cubiertos|Mahai-tresnak]] ===&emspensp;
== II. [[PLEGARIAS_EN_LA_MESA_FAMILIAR/eu|ETXEKO FAMILIAREN MAHAIKO OTOITZAK]] ==
=== [[##Vigencia_de_la_bendicion|Bedeinkapenaren iraupena]] ===
=== [[##Oraciones_familiares|Familia-otoitzak]] ===
=== [[##El_rito_de_la_bendicion_de_la_mesa|Mahaia bedeinkatzearen erritua]] ===
=== [[##Plegarias_de_bendicion|Bedeinkapen-otoitzak]] ===
==== [[##Formulas_de_bendicion_en_euskera|Bedeinkapen-formulak euskaraz]] ====
==== [[#Formulas_de_bendicion_en_castellano|Bedeinkapen-formulak gaztelaniaz]] ====
==== [[##Recuerdo_de_los_familiares_difuntos|Hildako ahaideen oroitzapena]] ====
==== [[#Oraciones_despues_de_las_comidas|Jatorduen ondorengo otoitzak]] ====
==== [[##Formulas_de_cortesia|Kortesia-formulak]] ====
==== [[#Bendiciones_jocosas|Bedeinkapen barregarriak]] ====
&emspensp;
== III. [[LA_ELABORACION_TRADICIONAL_DEL_PAN/eu|OGIA EGITEKO MODU TRADIZIONALA]] ==
=== [[##Generalidades|Oinarrizko jakingarriak]] ===
==== [[##Periodicidad_de_la_hornada|Labealdien maiztasuna]] ====
==== [[#Las_harinas|Irinak]] ====
=== [[##Preparacion_del_horno_Labasua|Labearen prestakuntza. Labesua]] ===
==== [[##Utensilios_empleados_y_operaciones_efectuadas_en_el_horno_Carga_encendido_y_limpieza_dispersión_y_acumulación_de_las_brasas_barrido_de_la_solera_introducción_y_extracción_de_los_panes|Labean erabiltzen diren tresnak eta operazioak: kargatzea, piztea eta garbitzea, txingarren sakabanaketa eta metaketa, azpiharria erraztatzea, ogiak sartzea eta ateratzea]] ====
==== [[##El_combustible|Errekina]] ====
==== [[##Otros_usos_del_horno|Labearen beste erabilera batzuk]] ====
=== [[#El_pan_de_trigo_Ogia|Gari-ogia. Ogia]] ===
==== [[#La_levadura_Azkarria_Origen_conservacion_y_preparacion|Legamia. Hazkarria: Jatorria, kontserbazioa eta prestaketa]] ====
==== [[##Amasamiento_y_elaboracion_de_las_piezas_de_pan_Ogia_ezarri|Orea egitea eta ogi-piezak egitea. Ogia ezarri]] ====
**Oramahaia
**Ogiaren kontserbazioa
==== [[##Agregados_a_la_harina_de_trigo|Gari-irinari egindako gehikuntzak]] ====
**Masaren ohiko osagaiak
**Artoaren kontsumoa
==== [[##El_talo|Taloa]] ====
**Taloaren kontsumoa
**Taloarekin kontsumitzen ziren jakiak
==== [[##El_morokil_y_papillas_similares|Morokila eta antzeko beste ahi batzuk]] ====
=== [[#Ritos_y_creencias_asociados_al_pan|Ogiari lotutako errituak eta sinesmenak]] ===
==== [[##Tratamiento_ritual_del_pan_domestico|Etxeko ogiaren tratamendu errituala]] ====
==== [[##El_pan_ofrecido_a_los_mendigos|Eskaleei emandako ogia]] ====
==== [[##Reparto_de_pan_en_la_iglesia|Ogiaren banaketa elizan]] ====
==== [[#El_pan_de_ofrendas_Olata_En_el_funeral_en_la_sepultura_familiar_en_Todos_los_Santos_y_el_Dia_de_Difuntos|Ofrendetako ogia. Olata: hiletan, familiaren hilobian, Domu Santu egunean eta Hildakoen egunean]] ====
&emspensp;
== IV. [[MATANZA_DOMESTICA_DE_ANIMALES/eu|ETXEKO ABEREEN HILTZEAKHILTZEA]] ==
=== [[#Matanza_del_cerdo|Txerri-hiltzea]] ===
==== [[#Engorde|Gizentzea]] ====
==== [[##Tiempo_de_la_matanza_y_creencias_Azeguna|Hilketen garaia eta sinesmenak. Azeguna]] ====
==== [[##Sacrificio_Txerri_hiltzea|Sakrifizioa. Txerri-hiltzea]] ====
==== [[#El_chamuscado|Erreskaldatzea]] ====
==== [[#Vaciamiento|Hustea]] ====
==== [[##Enfriamiento_y_reposo|Hoztea eta uztea]] ====
==== [[##Pesada_y_despiece|Pisatzea eta zatikatzea]] ====
==== [[#Los_embutidos|Hestebeteak]] ====
**Beste hestebete batzuk: saltxitxak, saltxitxoia, butifarra, basurde-burua, buru-gasna
==== [[##Conservacion_de_otras_partes_del_cerdo|Txerriaren beste atal batzuen kontserbazioa]] ====
**Urdaiazpikoak
**Solomoak, saiheskiak, belarriak, hankak eta muturrak
==== [[##Obsequios_con_ocasion_de_la_matanza|Hiltzearen ondorengo opariak]] ====
==== [[##Transformaciones_en_la_matanza_domestica_del_cerdo|Etxeko txerria hiltzean izandako aldaketak]] ====
=== [[##Ovejas_y_corderos_Ardikia|Ardiak eta arkumeak. Ardikia]] ===
==== [[##Sacrificio|Sakrifizioa]] ====
==== [[#Embutidos|Hestebeteak]] ====
=== [[#Cabras_y_cabritos|Ahuntzak eta antxumeak]] ===
=== [[##Ganado_mayor|Azienda larria]] ===
==== [[#Ganado_vacuno_La_cecina_Arakia|Ganado vacuno. Behi-azienda. Zezina]] ====
==== [[#Caballos|Zaldiak]] ====
=== [[#Conejos|Untxiak]] ===
=== [[##Aves_domesticas|Etxeko hegaztiak]] ===
==== [[#Gallinas_pollos_capones_y_gallos|Oiloak, oilaskoak, kapoiak eta oilarrak]] ====
==== [[##Pavos|Indioilarrak]] ====
==== [[#Palomas_y_pichones|Usoak eta usakumeak]] ====
==== [[##Patos_y_ocas|Ahateak eta okak]] ====
=== [[#Carnes_de_caza|Ehizako okelak]] ===
&emspensp;
== V. [[LA_LECHE_Y_SUS_DERIVADOS/eu|ESNEA ETA ESNEKIAK]] ==
=== [[#La_leche|Esnea]] ===
==== [[#Tipos_consumo_y_comercializacion|Motak, kontsumoa eta komertzializazioa]] ====
**Ardi-esnea
**Asteme-esnea
==== [[##La_leche_perdida|Galdutako esnea]] ====
==== [[##Piedras_rusientes_Esne_arriak|Esne-harriak]] ====
==== [[#La_nata|Esne-gaina]] ====
==== [[##El_calostro_Esne_barria|Esne berria]] ====
=== [[##El_queso|Gazta]] ===
==== [[#Los_quesos_en_funcion_del_tipo_de leche|Gaztak, esne motaren arabera]] ====
==== [[##Elaboracion_tradicional_del_queso_de_oveja|Ardi-esnea egiteko modu tradizionala]] ====
**Jeztea
**Gatza gehitzea
==== [[##El_suero_Gazura|Gazura]] ====
==== [[#Maduracion_y_conservacion_de_los_quesos|Gaztak heltzea eta kontserbatzea]] ====
==== [[##Formas_y_tipos_de_queso|Gazta formak eta motak]] ====
==== [[##Comercializacion_del_queso|Gaztaren komertzializazioa]] ====
==== [[##Utensilios_empleados_en_la_elaboracion_del_queso|Gazta egiteko erabiltzen diren tresnak]] ====
=== [[##Otros_derivados_lacteos|Beste esneki batzuk]] ===
==== [[##Requeson_Zenbera|Zenbera]] ====
==== [[##La_cuajada_Mamia_Gatzatua|Mamia. Gatzatua]] ====
==== [[##Mantequilla|Gurina]] ====
==== [[##Yogur|Jogurta]] ====&emspensp;
== VI. [[CONSUMO_Y_CONSERVACION_DE_PRODUCTOS_VEGETALES/eu|PRODUKTU BEGETALEN KONTSUMOA ETA KONTSERBAZIOA]] ==
=== [[##Consumo_de_productos_horticolas|Baratzeko produktuen kontsumoa]] ===
==== [[##Legumbres|Lekaleak]] ====
==== [[##Verduras_y_otros_productos_vegetales|Berdurak eta beste produktu begetal batzuk]] ====
=== [[##Metodos_domesticos_de_conservacion|Etxeko kontserbazio-metodoak]] ===
==== [[##Desecacion|Lehortzea]] ====
==== [[##Conservacion_con_azucar|Azukrearekin kontserbatzea]] ====
==== [[##Conservacion_en_vinagre|Ozpinetan kontserbatzea]] ====
==== [[##Envasado|Poteratzea]] ====
==== [[##Conservacion_en_frio|Hotzean kontserbatzea]] ====
=== [[##Productos_conservados|Kontserbatutako produktuak]] ===
==== [[##Frutas|Frutak]] ====
==== [[##Frutos_secos|Fruitu lehorrak]] ====
==== [[##Legumbres_Conservacion|Lekaleak]] ====
==== [[##Hortalizas|Barazkiak]] ====
=== [[##La_congelacion|Izoztea]] ===
==== [[##Legumbres_Congelacion|Lekaleak]] ====
==== [[##Verduras|Barazkiak]] ====
==== [[##Frutas_Congelacion|Frutak]] ====
==== [[##Setas|Perretxikoak]] ====
==== [[##Otros_productos_no_vegetales|Begetalak ez diren beste produktu batzuk]] ====
==== [[##Alimentos_cocinados|Prestatutako elikagaiak]] ====
==== [[##Alimentos_congelados|Izoztutako elikagaiak]] ====&emspensp;
== VII. [[PREPARACION_Y_CONSERVACION_DE_HUEVOS/eu|ARRAUTZEN PRESTAKETA ETA KONTSERBAZIOA ETA PRESTAKETA]] ==
=== [[##Preparacion_de_huevos|Arrautzen prestaketa]] ===
==== [[##Asados|Egosiak]] ====
==== [[##Cocinados_en_agua|Uretan prestatuak]] ====
==== [[##Cocinados_en_aceite|Oliotan prestatuak]] ====
==== [[##Acompañando_a_otros_ingredientes|Beste osagai batzuen lagungarri]] ====
==== [[##Otras_aplicaciones|Beste aplikazio batzuk]] ====
=== [[##Conservacion_de_huevos|Arrautzen kontserbazioa]] ===
==== [[##Conservacion_en_cal|Karetan kontserbatzea]] ====
==== [[##Conservacion_en_sal|Gatzetan kontserbatzea]] ====
==== [[##Otros_procedimientos_de_conservacion|Beste kontserbazio-prozedura batzuk]] ====&emspensp;
== VIII. [[CONSUMO_DE_ANIMALES_ACUATICOS/eu|URETAKO ANIMALIEN KONTSUMOA]] ==
=== [[##Animales_marinos|Itsasoko animaliak]] ===
==== [[##Mariscos|Itsaskiak]] ====
**Moluskuak
**Krustazeoak
==== [[##Pescados|Arrainak]] ====
**Maiz kontsumitutako espezieak
**Gutxitan kontsumitutako espezieak
==== [[##Las_angulas_Pesca_y_preparacion|Angulak: arrantza eta prestaketa]] ====
=== [[##Animales_de_agua_dulce|Ur gezako animaliak]] ===
==== [[##Peces_de_rio|Ibaiko arrainak]] ====
==== [[##Crustaceos|Krustazeoak]] ====
==== [[##Las_ranas|Igelak]] ====&emspensp;
== IX. [[CONSUMO_DE_SETAS_Y_CARACOLES/eu|PERRETXIKOEN ETA BARRASKILOEN KONTSUMOA]] ==
=== [[##Las_setas|Perretxikoak]] ===
==== [[##Toxicidad|Toxikotasuna]] ====
==== [[##Conservacion1|Kontserbazioa]] ====
==== [[##Cultivo_del_champiñón|Txanpiñoiak landatzea]] ====
==== [[##Preparacion_de_las_setas|Perretxikoak prestatzea]] ====
==== [[##Introduccion_de_nuevas_especies|Espezie berriak jasotzea]] ====
==== [[##Recogida|Bilketa]] ====
==== [[##Descripcion_de_especies|Espezieen deskribapena]] ====
**Kontsumo handieneko perretxikoak
**Zehaztu gabeko perretxikoak
=== [[##Los_caracoles|Barraskiloak]] ===
==== [[##Variedades_recogidas|Jasotako motak]] ====
==== [[##Epocas_de_recogida|Biltzeko garaiak]] ====
==== [[##Diferentes_actitudes_ante_el_consumo_de_caracoles|Jokabideak barraskiloen kontsumoan]] ====
==== [[##Mantenimiento_de_los_caracoles_recogidos|Bildutako barraskiloak kontserbatzea]] ====
==== [[##Limpieza_de_los_caracoles|Barraskiloak garbitzea]] ====
==== [[##Coccion_de_los_caracoles|Barraskiloak egostea]] ====
==== [[##Preparacion_de_los_caracoles|Barraskiloak prestatzea]] ====
==== [[##Elaboracion_de_caldo_con_el_agua_de_coccion|Egosketako urarekin salda prestatzea]] ====&emspensp;
== X. [[PREPARACION_DE_LAS_COMIDAS_DOMESTICAS/eu|ETXEKO JANARIEN PRESTAKETA]] ==
=== [[##El_fuego|Sua]] ===
=== [[##Los_utensilios|Tresnak]] ===
=== [[##Cultura_culinaria|Sukaldaritzaren kultura]] ===
=== [[##Caldos_y_sopas|Saldak eta zopak]] ===
=== [[#Cocidos_de_legumbres_Lapikokoak_Eltzekoak|Lekaleen egoskariak. Lapikokoak. Eltzekoak]] ===
=== [[##Cocidos_de_verduras_y_hortalizas|Berdura eta barazkien egoskariak]] ===
=== [[##Cocidos_de_patata|Patata-egoskariak]] ===
=== [[##Ensaladas|Entsaladak]] ===
=== [[##Arroz|Arroza]] ===
=== [[##Pastas|Pastak]] ===
=== [[##Carnes|Okelak]] ===
==== [[##Carnes_de_ganado_porcino_Txarrikia|Txerri-aziendaren okelak. Txerrikia]] ====
==== [[##Carnes_de_ganado_ovino_Ardikia|Ardi-aziendaren okelak. Ardikia]] ====
==== [[##Carnes_de_ganado_bovino_Arakia|Behi-aziendaren okelak. Zezina]] ====
=== [[##Aves_Egaztiak|Hegaztiak]] ===
=== [[##Platos_de_caza|Ehizakiak]] ===
=== [[##Fritos|Frijituak]] ===
=== [[##Pescados1|Arrainak]] ===
=== [[##Postres|Postreak]] ===
=== [[##Condimentos|Gozagarriak]] ===
==== [[##Condimentos_vegetales|Gozagarri begetalak]] ====
==== [[##Aceites|Olioak]] ====
==== [[##Condimentos_de_origen_animal|Animaliengandik eratorritako gozagarriak]] ====
==== [[##Otros_condimentos|Beste gozagarri batzuk]] ====&emspensp;
== XI. [[BEBIDAS/eu|EDARIAK]] ==
=== [[##El_agua|Ura]] ===
=== [[##La_limonada|Limonada]] ===
=== [[##El_vino_Ardoa|Ardoa]] ===
==== [[##Consumo|Kontsumoa]] ====
==== [[##Area_de_produccion_y_clases_de_uva|Produkzio-arloa eta mahats motak]] ====
==== [[##Elaboracion_del_vino|Ardoa egitea]] ====
**Bodega. Mahatsa zapaltzea dolarean
**Ardoaren ontzi-aldatzea
==== [[##Clases_de_vino|Ardo motak]] ====
=== [[##Txakolina_El_chacoli|Txakolina]] ===
==== [[##Elaboracion_del_txakoli|Txakolina egitea]] ====
=== [[##Sagardoa_La_sidra|Sagardoa]] ===
==== [[##Recogida_de_la_manzana|Sagar-biltzea]] ====
==== [[##El_lagar_Dolara|Dolarea]] ====
==== [[##Elaboracion_de_la_sidra|Sagardoa egitea]] ====
==== [[##Consumo_y_embotellado|Kontsumoa eta botilaratzea]] ====
==== [[##Pitarra|Pitarra]] ====
=== [[#La_cerveza|Garagardoa]] ===
=== [[##Licores_Aguardiente_pacharan_y_otros|Likoreak: aguardienta, patxarana eta beste batzuk]] ===
=== [[##Otras_bebidas1|Beste edari batzuk]] ===
=== [[##El_cafe|Kafea]] ===
=== [[##Las_infusiones|Infusioak]] ===&emspensp;
== XII. [[TABACO/eu|TABAKOA]] ==
=== [[##Iniciacion_en_el_habito_de_fumar|Erretzeko ohitura hartzea]] ===
=== [[##Sucedaneos_del_tabaco|Tabakoaren suzedaneoak]] ===
=== [[##Cultivo_y_elaboracion_domesticos_del_tabaco|Tabakoa etxean landatzea eta egitea]] ===
=== [[##Formas_de_presentacion_del_tabaco|Tabakoa aurkezteko moduak]] ===
=== [[##Ventajas_atribuidas_al_tabaco|Tabakoari egotzitako abantailak]] ===
=== [[##Pipas_y_boquillas|Pipak eta ahokoak]] ===
=== [[##Petacas_y_pitilleras|Tabako-ontziak eta zigarro-kaxak]] ===
=== [[##Encendedores|Pizkailuak]] ===&emspensp;
== XIII. [[ALIMENTOS_Y_COMIDAS_RITUALES/eu|ELIKAGAIAK ETA OTORDU JATORDU ERRITUALAK]] ==
=== [[##Comidas_ligadas_a_festividades_y_tiempos_del_calendario|Jaiei eta egutegiko aroei lotutako otorduak]] ===
==== [[##El_ciclo_de_la_Navidad|Gabonetako zikloa]] ====
**Elikagaiak oparitzea: kolazioak eta gabonsariak
***Gabon afaria gaur egungo inkesten arabera
==== [[##Postres_navideños_lntxaursaltza_compota_sopa_cana_turrones_y_mazapanes_almendras_garrapiñadas|Gabonetako postreak: intxaur-saltsa, konpota, kapoi-salda, turroiak eta mazapanak, almendra almibarreztatuak]] ====
==== [[##Natividad_Eguberri_Nochevieja_Gabonzar_Año_Nuevo_Urteberri_Dia_de_Reyes_Erregena|Natividad/Eguberri, Nochevieja/Gabonzahar, Año Nuevo/Urteberri, Día de Reyes/Errege Eguna]] ====
=== [[##Comidas_del_tiempo_de_Carnaval|Aratusteei lotutako otorduak]] ===
==== [[##Candelaria_Tostadas|Kandelario. Ogi txigortuak]] ====
==== [[##San_Blas_Bendicion_de_alimentos|San Blas. Jakien bedeinkapena]] ====
==== [[##Postulaciones_y_comidas_colectivas|Postulazioak eta otordu kolektiboak]] ====
**Santa Ageda gaua
**Ostegun larderoa. Ostegun Zuri
==== [[##Carnavales_Ihauteriak|Inauteriak]] ====
==== [[##Platos_tradicionales_de_Carnaval|Inauterietako plater tradizionalak]] ====
=== [[##Ayunos_y_abstinencias|Barauak eta abstinentziak]] ===
==== [[##Legislacion_ canonica|Legedi kanonikoa]] ====
==== [[#La_alimentacion_en_los_dias_de_ayuno_y_abstinencia|Elikadura, barau eta abstinentzia egunetan]] ====
=== [[##Pascua_de_Resurreccion_Pazko_Eguna|Pazko Garizumakoa]] ===
==== [[##Ritos_con_el_pan_y_el_agua|Ogiarekin eta urarekin egindako errituak]] ====
==== [[##La_torta_pascual_Paskopilla_morrokoa_ranzopil|Pazko-opila. Paskopilla, morrokoa, ranzopila]] ====
=== [[##Banquetes_domesticos_y_comidas_colectivas_en_las_fiestas_patronales|Etxeko banketeak eta otordu kolektiboak, herriko jaietan]] ===
=== [[#Agapes_en_ermitas_y_santuarios|Oturuntzak ermita eta santutegietan]] ===
==== [[##Refaccion_a_la_conclusion_de_la_misa|Mokadua meza-irteeran]] ====
==== [[##Comidas_de_romeria|Erromerietako jatorduak]] ====
==== [[#Bendicion_de_alimentos_en_ermitas|Jakien bedeinkapena ermitetan]] ====
==== [[##Banquetes_de_Cofradias_y_Hermandades|Kofradia eta Ermandadeen banketeak]] ====
=== [[##Comidas_al_finalizar_trabajos_colectivos|Jatorduak, lan kolektiboak amaitzean]] ===
==== [[#Txarriboda_Matanza_del_cerdo|Txarriboda]] ====
==== [[##Bizkar_festa_Remate_del_tejado_de_una_casa|Bizkar-festa. Etxe baten teilatuaren errematea]] ====
==== [[##Comidas_de_auzolan_Trabajos_comunitarios|Auzolaneko otorduak. Auzolanak]] ====
==== [[#Comidas_a_la_conclusion_de_trabajos_de_colaboracion|Auzolanen amaierako otorduak]] ====
=== [[##Banquetes_en_los_ritos_de_pasaje|Banketeak igarotze-errituetan]] ===
==== [[##Parto_y_nacimiento|Erditzea eta jaiotza]] ====
==== [[##Bautizo|Bataioa]] ====
==== [[##Fiestas_de_cumpleaños_Urtebetetzeak|Urtebetetzeak]] ====
==== [[#Primeras_comuniones|Jaunartzeak]] ====
==== [[##Bodas_Ezteguak|Ezteiak. Ezteguak]] ====
==== [[#Agapes_funerarios|Hiletako oturuntzak]] ====
&emspensp<div style="margin-left:0cm;"></div>
== XIV. [[TRANSFORMACIONES_OPERADAS_DURANTE_EL_PRESENTE_SIGLO_EN_EL_REGIMEN_ALIMENTARIO_DOMESTICO/eu|ETXEKO ELIKADURA ERREGIMENEAN MENDE HONETAN IZANDAKO ALDAKETAK]] ==
=== [[##De_la_monotonia_a_la_diversidad|Monotoniatik aniztasunera]] ===
==== [[##Perdida_de_la_autarquia|Autarkia galtzea]] ====
==== [[##Elaboraciones_domesticas|Etxean egindakoak]] ====
==== [[#Modificaciones_en_la_dieta_cotidiana|Aldaketak jateko ohituretan]] ====
==== [[##Actitudes_ante_a_la_alimentacion|Elikaduraren gaineko jarrera]] ====
==== [[#Transformaciones_del_contexto_social|Testuinguru sozialean aldaketak]] ====
==== [[##Nuevos_equipamientos|Ekipamendu berriak]] ====
==== [[##Transiciones_mas_recientes|Oraintsuagoko trantsizioak]] ====&emspensp;
== XV. [[LA_ALIMENTACION_EN_EL_PAIS_VASCO_CONTINENTAL_O_IPARRALDE_(RESUMEN)LA_ALIMENTACION_EN_IPARRALDE/eu|ELIKADURA IPAR EUSKAL HERRIAN EDO IPARRALDEN (SINTESIA)]] ==
{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}} {{DISPLAYTITLE: Eduki-taula}}
127 728
ediciones