Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Indice Alimentacion domestica en vasconia/eu

54 bytes eliminados, 11:31 6 feb 2020
sin resumen de edición
=== [[#Comidas_domesticas_en_dias_laborables|Etxeko janariak lanegunetan]] ===
==== [[##Distribucion_de_las_comidas|Janarien banaketa]] ====
==== [[#Horarios|Ordutegiak]] ====
==== [[#Refecciones_matutinas_Barausia_Gosaria_Amaiketakoa|Goizeko mokaduak: Barausia. Gosaria. Hamaiketakoa]] ====
==== [[##Comida_Bazkaria|Bazkaria]] ====
==== [[#Merienda|Askaria]] ====
=== [[#Comidas_de_domingo|Igandeetako otorduak]] ===
=== [[##Secuencia_de_los_diversos_platos|Plateren sekuentzia]] ===
=== [[#Colocacion_de_los_comensales|Jankideen kokapena]] ===
=== [[#Los_cubiertos|Mahai-tresnak]] ===
&emspensp;
== II. [[PLEGARIAS_EN_LA_MESA_FAMILIAR/eu|ETXEKO FAMILIAREN MAHAIKO OTOITZAK]] ==
=== [[#Vigencia_de_la_bendicion|Bedeinkapenaren iraupena]] ===
==== [[#Bendiciones_jocosas|Bedeinkapen barregarriak]] ====
&emspensp;
== III. [[LA_ELABORACION_TRADICIONAL_DEL_PAN/eu|OGIA EGITEKO MODU TRADIZIONALA]] ==
**Ogia arrautzarekin edo lukainkarekin. Arrautzopila
==== [[##El_pan_en_la_actualidad|Ogia, gaur egun]] ====
=== [[#La_harina_de_maiz|Artirina]] ===
**Taloarekin kontsumitzen ziren jakiak
==== [[##El_morokil_y_papillas_similares|Morokila eta antzeko beste ahi batzuk]] ====
=== [[#Ritos_y_creencias_asociados_al_pan|Ogiari lotutako errituak eta sinesmenak]] ===
==== [[#El_pan_de_ofrendas_Olata_En_el_funeral_en_la_sepultura_familiar_en_Todos_los_Santos_y_el_Dia_de_Difuntos|Ofrendetako ogia. Olata: hiletan, familiaren hilobian, Domu Santu egunean eta Hildakoen egunean]] ====
&emspensp;
== IV. [[MATANZA_DOMESTICA_DE_ANIMALES/eu|ETXEKO ABEREEN HILTZEAKHILTZEA]] ==
=== [[#Matanza_del_cerdo|Txerri-hiltzea]] ===
==== [[#Vaciamiento|Hustea]] ====
==== [[##Enfriamiento_y_reposo|Hoztea eta uztea]] ====
==== [[#Pesada_y_despiece|Pisatzea eta zatikatzea]] ====
==== [[#Sacrificio|Sakrifizioa]] ====
==== [[##Embutidos|Hestebeteak]] ====
=== [[#Cabras_y_cabritos|Ahuntzak eta antxumeak]] ===
=== [[#Carnes_de_caza|Ehizako okelak]] ===
&emspensp;
== V. [[LA_LECHE_Y_SUS_DERIVADOS/eu|ESNEA ETA ESNEKIAK]] ==
=== [[##La_leche|Esnea]] ===
==== [[#Tipos_consumo_y_comercializacion|Motak, kontsumoa eta komertzializazioa]] ====
=== [[#El_queso|Gazta]] ===
==== [[##Los_quesos_en_funcion_del_tipo_de leche|Gaztak, esne motaren arabera]] ====
==== [[#Elaboracion_tradicional_del_queso_de_oveja|Ardi-esnea egiteko modu tradizionala]] ====
==== [[#Yogur|Jogurta]] ====
&emspensp;
== VI. [[CONSUMO_Y_CONSERVACION_DE_PRODUCTOS_VEGETALES/eu|PRODUKTU BEGETALEN KONTSUMOA ETA KONTSERBAZIOA]] ==
==== [[#Desecacion|Lehortzea]] ====
==== [[##Conservacion_con_azucar|Azukrearekin kontserbatzea]] ====
==== [[#Conservacion_en_vinagre|Ozpinetan kontserbatzea]] ====
=== [[#La_congelacion|Izoztea]] ===
==== [[##Legumbres_Congelacion|Lekaleak]] ====
==== [[#Verduras|Barazkiak]] ====
==== [[#Alimentos_congelados|Izoztutako elikagaiak]] ====
&emspensp;
== VII. [[PREPARACION_Y_CONSERVACION_DE_HUEVOS/eu|ARRAUTZEN PRESTAKETA ETA KONTSERBAZIOA ETA PRESTAKETA]] ==
=== [[#Preparacion_de_huevos|Arrautzen prestaketa]] ===
==== [[#Otros_procedimientos_de_conservacion|Beste kontserbazio-prozedura batzuk]] ====
&emspensp;
== VIII. [[CONSUMO_DE_ANIMALES_ACUATICOS/eu|URETAKO ANIMALIEN KONTSUMOA]] ==
==== [[#Las_ranas|Igelak]] ====
&emspensp;
== IX. [[CONSUMO_DE_SETAS_Y_CARACOLES/eu|PERRETXIKOEN ETA BARRASKILOEN KONTSUMOA]] ==
==== [[#Elaboracion_de_caldo_con_el_agua_de_coccion|Egosketako urarekin salda prestatzea]] ====
&emspensp;
== X. [[PREPARACION_DE_LAS_COMIDAS_DOMESTICAS/eu|ETXEKO JANARIEN PRESTAKETA]] ==
==== [[#Aceites|Olioak]] ====
==== [[##Condimentos_de_origen_animal|Animaliengandik eratorritako gozagarriak]] ====
==== [[#Otros_condimentos|Beste gozagarri batzuk]] ====
&emspensp;
== XI. [[BEBIDAS/eu|EDARIAK]] ==
=== [[#Las_infusiones|Infusioak]] ===
&emspensp;
== XII. [[TABACO/eu|TABAKOA]] ==
=== [[#Petacas_y_pitilleras|Tabako-ontziak eta zigarro-kaxak]] ===
=== [[##Encendedores|Pizkailuak]] ===&emspensp;
== XIII. [[ALIMENTOS_Y_COMIDAS_RITUALES/eu|ELIKAGAIAK ETA OTORDU JATORDU ERRITUALAK]] ==
=== [[#Comidas_ligadas_a_festividades_y_tiempos_del_calendario|Jaiei eta egutegiko aroei lotutako otorduak]] ===
==== [[##El_ciclo_de_la_Navidad|Gabonetako zikloa]] ====
**Elikagaiak oparitzea: kolazioak eta gabonsariak
==== [[#Postres_navideños_lntxaursaltza_compota_sopa_cana_turrones_y_mazapanes_almendras_garrapiñadas|Gabonetako postreak: intxaur-saltsa, konpota, kapoi-salda, turroiak eta mazapanak, almendra almibarreztatuak]] ====
==== [[##Natividad_Eguberri_Nochevieja_Gabonzar_Año_Nuevo_Urteberri_Dia_de_Reyes_Erregena|Natividad/Eguberri, Nochevieja/Gabonzahar, Año Nuevo/Urteberri, Día de Reyes/Errege Eguna]] ====
=== [[#Comidas_del_tiempo_de_Carnaval|Aratusteei lotutako otorduak]] ===
==== [[#Carnavales_Ihauteriak|Inauteriak]] ====
==== [[##Platos_tradicionales_de_Carnaval|Inauterietako plater tradizionalak]] ====
=== [[#Ayunos_y_abstinencias|Barauak eta abstinentziak]] ===
==== [[#La_alimentacion_en_los_dias_de_ayuno_y_abstinencia|Elikadura, barau eta abstinentzia egunetan]] ====
=== [[##Pascua_de_Resurreccion_Pazko_Eguna|Pazko Garizumakoa]] ===
==== [[#Ritos_con_el_pan_y_el_agua|Ogiarekin eta urarekin egindako errituak]] ====
==== [[##La_torta_pascual_Paskopilla_morrokoa_ranzopil|Pazko-opila. Paskopilla, morrokoa, ranzopila]] ====
=== [[#Banquetes_domesticos_y_comidas_colectivas_en_las_fiestas_patronales|Etxeko banketeak eta otordu kolektiboak, herriko jaietan]] ===
==== [[#Bendicion_de_alimentos_en_ermitas|Jakien bedeinkapena ermitetan]] ====
==== [[##Banquetes_de_Cofradias_y_Hermandades|Kofradia eta Ermandadeen banketeak]] ====
=== [[#Comidas_al_finalizar_trabajos_colectivos|Jatorduak, lan kolektiboak amaitzean]] ===
==== [[##Txarriboda_Matanza_del_cerdo|Txarriboda]] ====
==== [[#Bizkar_festa_Remate_del_tejado_de_una_casa|Bizkar-festa. Etxe baten teilatuaren errematea]] ====
==== [[#Primeras_comuniones|Jaunartzeak]] ====
==== [[##Bodas_Ezteguak|Ezteiak. Ezteguak]] ====
==== [[#Agapes_funerarios|Hiletako oturuntzak]] ====
&emspensp<div style="margin-left:0cm;"></div>
== XIV. [[TRANSFORMACIONES_OPERADAS_DURANTE_EL_PRESENTE_SIGLO_EN_EL_REGIMEN_ALIMENTARIO_DOMESTICO/eu|ETXEKO ELIKADURA ERREGIMENEAN MENDE HONETAN IZANDAKO ALDAKETAK]] ==
=== [[##De_la_monotonia_a_la_diversidad|Monotoniatik aniztasunera]] ===
==== [[#Perdida_de_la_autarquia|Autarkia galtzea]] ====
==== [[#Transformaciones_del_contexto_social|Testuinguru sozialean aldaketak]] ====
==== [[##Nuevos_equipamientos|Ekipamendu berriak]] ====
==== [[##Transiciones_mas_recientes|Oraintsuagoko trantsizioak]] ====&emspensp;
== XV. [[LA_ALIMENTACION_EN_EL_PAIS_VASCO_CONTINENTAL_O_IPARRALDE_(RESUMEN)LA_ALIMENTACION_EN_IPARRALDE/eu|ELIKADURA IPAR EUSKAL HERRIAN EDO IPARRALDEN (SINTESIA)]] ==
{{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}} {{DISPLAYTITLE: Eduki-taula}}
127 728
ediciones