Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Presentacion Alimentacion domestica en vasconia/eu

362 bytes eliminados, 09:12 21 nov 2018
Actualizando para coincidir con nueva versión de la página fuente
 
<languages></languages>
On Joxemiel Barandiaran eta Ander Manterola jaunen hitz jakintsuenSe aborda en este tomo la alimentación doméstica en el contexto de la familia, eta lan hau egin duten egileenen ondorenla casa, nire aurkezpenak halabeharrez laburra eta mugatua izan beharlos aspectos rituales, las celebraciones y los modos de vida.
Lehendabizi neure poza agertu nahi nuke Atlas Etnografikoaren argitaralpenari hasiera eman zaiolakoSe tratan los siguientes aspectos: la organización de la ingesta; las plegarias rezadas en la mesa familiar; la elaboración tradicional del pan; la matanza doméstica de animales; los distintos tipos de leche y sus derivados, sobre todo el queso; el consumo y conservación de los productos vegetales; la preparación y conservación de los huevos; el consumo de animales acuáticos, tanto marinos como de agua dulce; setas y caracoles; la preparación de las comidas domésticas; los diferentes tipos de bebidas; el tabaco; los alimentos y las comidas rituales. Kultura eta Turismo Sailak azken urteotan kultura-azpiegituraren garrantzia behin eta berriro aipatu eta gogoratu izan badu ereEn síntesis, horrek ez du esan nahi kultura­-ekintzetarako behar diren etxe eta egoitzen beharra dagoela bakarrik; gure kulturarenezaguera oso baterako oinarriak finkatzeari ere ekin behar zaiola alimentación tradicional en el contexto familiar y las transformaciones operadas durante el siglo XX en el régimen alimentario doméstico.
Ikuspegi honetatik, Atlas Etnografikoa kultura-balio handiko azpiegitura-lana dugu. Are gehiago, euskal kulturak gaur duen arriskurik latzena, erbesteko eredu eta egituren mimetismoan erortzea delako, sarritan geure-geure kultura ezagutzen ez dugula eta gainera gutxietsi.<div align="center"><nowiki>* * *</nowiki></div>&nbsp;
Atlas Etnografikoa argitaratzeari hasiera ematean, gure gogoa hau litzatekeTrabajo de campo llevado a cabo en 7 poblaciones (Álava: geure kultura maite izaten eta ondo ezagutzen ikas dezagula, aldi berean beste kultura batzutara ere irekitzen garela13; eta horrela, hartueman horrek sortzen duen aberastasunari bultzada berri bat ematea, txaubinismo eta bestelako mimetismoetan erori gabe.<p style="text-alignBizkaia: right19;">Vitoria-Gasteiz, 1990ko Ekaina</p> <p style="text-alignGipuzkoa: right8;"><span style="font-sizeNavarra:smaller21;">'''Joseba Arregi Aranburu'''<br/> Kultura eta Turismo Sailburua</span></p>{{DISPLAYTITLEVasconia continental: Aurkezpena}}&emsp; Contenidos 13). Campaña de la Presentacióninvestigación realizada en 1987. Publicación del tomo: 1990, reedición:1999.
<div class="subindice">
=== [[Prologo_Alimentacion_domestica_en_vasconia|Proemio]] ===
 
=== [[Introduccion_Alimentacion_domestica_en_vasconia|Introducción]] ===
=== [[Introduccion_historica_a_la_alimentacion_Alimentacion_domestica_en_vasconia|Introducción histórica a la alimentación en Vasconia]] ===
</div>
{{DISPLAYTITLE: Presentación}} {{#bookTitle:Alimentación doméstica en Vasconia | Alimentacion_domestica_en_vasconia}}
9794
ediciones