Cambios

Saltar a: navegación, buscar
Actualizando para coincidir con nueva versión de la página fuente
<div style="margin-left:0cm;"></div>
<div class="mw-translate-fuzzy">
<div style="margin-left:0cm;"></div>
</div>
<div style="margin-left:0cm;"></div>
<div style="margin-left:0cm;"></div>
<div class="mw-translate-fuzzy">
__TOC__
Lan honetarako egindako landa inkestek informatzaileek oroimenean gorde dituzten eta ikuspegi etnografiko batetik garrantzitsuak diren gertaerak, datuak eta oroitzapenak jaso dituzte, transmititutakoak zein bizi izandakoak. Kasu askotan, oroimen horrek XX. mendearen hasieran indar betean zeuden gertaerak eta ohiturak ere hartzen ditu. Inkesta horiek emandako datuetan oinarrituta, saiatuko gara mendearen orain arteko ibilbidean Baskoniako esparruan elikadura kulturaren arloan izan diren aldaketen sintesi bat egiten.
Elikagaien dibertsifikatze hori hainbat faktorek bultzatu dute, aurrerapen ekonomikoarekin eta teknologikoarekin lotutakoak denak. Horien artean hauek daude: familiako diru-sarreren igoera industriaren hedapenaren ondorioz; elikaduraren arloko merkataritzaren garapena, beste eskualde eta latitude batzuetatik datozen produktuen eskaintza izateko aukera ematen duena; eta elikagaien eraldaketarako eta kontserbaziorako teknika berriak.
{{DISPLAYTITLE: XIV. ETXEKO ELIKADURA ERREGIMENEAN MENDE HONETAN IZANDAKO ALDAKETAK}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia/eu}}
</div>
9794
ediciones