Cambios

Saltar a: navegación, buscar

Presentacion Alimentacion domestica en vasconia/eu

144 bytes eliminados, 10:32 17 dic 2018
Página creada con «Alderdi hauek lantzen dira: janariaren antolaketa; familiako mahaiko otoitzak; ogia egiteko modu tradizionala; etxeko animalien hilketa; esne motak eta haien eratorriak, be...»
Liburuki honetan gai hauei erreparatzen zaie: etxeko janaria familiaren testuinguruan, alderdi erritualak, ospakizunak eta bizimoduak.
Se tratan los siguientes aspectosAlderdi hauek lantzen dira: la organización de la ingestajanariaren antolaketa; las plegarias rezadas en la mesa familiarfamiliako mahaiko otoitzak; la elaboración tradicional del panogia egiteko modu tradizionala; la matanza doméstica de animalesetxeko animalien hilketa; los distintos tipos de leche y sus derivadosesne motak eta haien eratorriak, sobre todo el quesobereziki gazta; el consumo y conservación de los productos vegetalesproduktu begetalen kontsumoa eta kontserbazioa; la preparación y conservación de los huevosarrautzen prestaketa eta kontserbazioa; el consumo de animales acuáticosuretako animalien kontsumoa, tanto marinos como de agua dulcehala itsasokoak nola ur gezakoak; setas y caracolesperretxikoak eta barraskiloak; la preparación de las comidas domésticasetxeko otorduen prestaketa; los diferentes tipos de bebidasedari motak; el tabacotabakoa; los alimentos y las comidas ritualeselikadura eta otordu erritualak. En síntesisLaburbilduz, la alimentación tradicional en el contexto familiar y las transformaciones operadas durante el siglo elikadura tradizionalak familiaren testuinguruan eta XX en el régimen alimentario doméstico. mendean etxeko elikadura erregimenean izandako aldaketak.
<div align="center"><nowiki>* * *</nowiki></div>&nbsp;
127 728
ediciones