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Introduccion Agricultura en vasconia/eu

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Liburuki hau XX. mendean aztergai dugun lurraldean jorratutako nekazaritza tradizionalari buruzkoa da, albo batera utzi gabe 1960. urtetik aurrera sartutako lur- eta uzta-mekanizazioak eta azken garaian nekazaritzan aplikatutako teknika berritzaileak, batez ere Mediterraneoko isurialdean, nekazaritza-lurralde guztietan nabarmenena baita.
En la obra se recogen numerosos saberes que a lo largo de décadas se han ido transmitiendo de padres a hijosBatez ere esperientziari esker belaunaldiz belaunaldi transmititu diren ezagutza ugari jasotzen dira lan honetan. Urteotan egindako gainerako ikerketa-lanetan bezala, principalmente fruto de la experiencialiburuki honetan bereizketa egiten da Atlantikoko eta Mediterraneoko isurialdeen artean. Como en los restantes trabajos de investigación que hemos llevado a cabo a lo largo de los añosAtlantikoko isurialdean, joera handiagoa dago abeltzaintzarako belarra eta bazka ereiteko, baita barazki zehatzak ereiteko ere; Mediterraneoko isurialdean, berriz, en la obra se establece una distinción entre las vertientes atlántica y mediterránea del territorio. La primera de ellas más propicia al cultivo de la hierba y los forrajes que sirven de alimento a la cabaña ganadera y a determinados cultivos hortícolaszereala ereiten da, eta, neurri handian, mahatsondoak eta olibondoak lantzen dira, eta, gaur egun, ureztatze-sistemei esker, y la segunda propiamente cerealística y dedicada intensamente al cultivo de la vid y del olivo y hoy día gracias al regadío a gran cantidad de productos para el envasado y su posterior distribuciónontziratu eta banatu egiten dira hainbat produktu.
Este volumen que lleva por título ''Agricultura en Vasconia ''comprende la información recogida en 56 localidades distribuidas por todo el territorio objeto de la investigación, de las que 14 corresponden a Álava, 13 a Bizkaia, 7 a Gipuzkoa, 16 a Navarra y 6 a Vasconia continental.
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