Diferencia entre revisiones de «Alimentacion domestica en vasconia/eu»
De Atlas Etnográfico de Vasconia
Línea 4: | Línea 4: | ||
==[landing]== | ==[landing]== | ||
− | ===[alimentacion| | + | ===[alimentacion|Etxeko Elikadura Euskal Herrian|/atlas/alimentacion.png|La alimentación en el ámbito doméstico, aspectos rituales, celebraciones y su relación con los modos de vida.]=== |
====[Alimentacion_domestica_en_vasconia | Alimentación Doméstica en Vasconia]==== | ====[Alimentacion_domestica_en_vasconia | Alimentación Doméstica en Vasconia]==== | ||
====[/atlas/alimentacion/Odol-usten.jpg|Odolusten. Iturria: José Zufiaurre, Etniker Euskalerria Taldeak.|<i>Odolosteak ordeaz.</i></br></br>Auzokideei eta ahaideei odolosteak eta txerriaren beste zati batzuk oparitzen zaizkie. Kortesiazko ekintza hori hurbiltasun fisikoaz haratago doan loturaren eta harremanaren adierazle da.|]==== | ====[/atlas/alimentacion/Odol-usten.jpg|Odolusten. Iturria: José Zufiaurre, Etniker Euskalerria Taldeak.|<i>Odolosteak ordeaz.</i></br></br>Auzokideei eta ahaideei odolosteak eta txerriaren beste zati batzuk oparitzen zaizkie. Kortesiazko ekintza hori hurbiltasun fisikoaz haratago doan loturaren eta harremanaren adierazle da.|]==== | ||
Línea 28: | Línea 28: | ||
====[/atlas/alimentacion/Caserio-Olabide-Zerain-1982.jpg|Olabide baserria. Zerain (G), 1982. Iturria: Karmele Goñi, Etniker Euskalerria Taldeak.|Sueteko laratzak jakiten dau etxeko barri.||ENLACE]==== | ====[/atlas/alimentacion/Caserio-Olabide-Zerain-1982.jpg|Olabide baserria. Zerain (G), 1982. Iturria: Karmele Goñi, Etniker Euskalerria Taldeak.|Sueteko laratzak jakiten dau etxeko barri.||ENLACE]==== | ||
− | ====[/atlas/alimentacion/Desgranando-habas.jpg| | + | ====[/atlas/alimentacion/Desgranando-habas.jpg|Babak garantzen. Iturria: Akaitze Kamiruaga, Etniker Euskalerria Taldeak.|Babarrunak eta babak izan dira gehien landatu diren lekaleak, eta dietaren parte garrantzitsua osatu dute.||ENLACE]==== |
− | ====[/atlas/alimentacion/Mercado-de-Santo-Tomas-Bilbao-1950.jpg| | + | ====[/atlas/alimentacion/Mercado-de-Santo-Tomas-Bilbao-1950.jpg|Santo Tomaseko azoka. Bilbo, 1950. Iturria: Sancho el Sabio Fundazioa.|Gabon, bon-bon; Natibitate, ase eta bete; San Estebantxe, lehen letxe.||ENLACE]==== |
− | ====[/atlas/alimentacion/Abrir-el-txotx-Gipuzkoa-1988.jpg| | + | ====[/atlas/alimentacion/Abrir-el-txotx-Gipuzkoa-1988.jpg|Txotxa. Gipuzkoa, 1988. Iturria: Antxon Aguirre, Etniker Euskalerria Taldeak.|On dagizula janak eta kalterik ez edanak.||ENLACE]==== |
− | ====[/atlas/alimentacion/Ronda-del-rosco-el-dia-de-San-Cristobal-Oquina-1986.jpg| | + | ====[/atlas/alimentacion/Ronda-del-rosco-el-dia-de-San-Cristobal-Oquina-1986.jpg|San Kristobal eguna. Okina (A), 1986. Iturria: Gerardo López de Guereñu Iholdi, Etniker Euskalerria Taldeak.|Mendira doanak, ogi koxkorra eta txalma.||ENLACE]==== |
− | {{DISPLAYTITLE: Etxeko Elikadura Euskal Herrian}} {{#bookTitle: | + | ==[related]== |
+ | ===Entradas destacadas=== | ||
+ | ====[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herrian|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]==== | ||
+ | ====[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herriana|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]==== | ||
+ | |||
+ | ====[/irontec/categorias/libro-agricultura.png|Etxeko Elikadura Euskal Herrian|La zona azial del Pirineo vasco retiene el dédalo de sus pliegues ciertos rasgos|ENLACE]==== | ||
+ | |||
+ | {{DISPLAYTITLE: Etxeko Elikadura Euskal Herrian}} {{#bookTitle:Etxeko Elikadura Euskal Herrian | Alimentacion_domestica_en_vasconia}} |
Revisión del 13:09 16 ene 2020
Etxeko Elikadura Euskal Herrian
La alimentación en el ámbito doméstico, aspectos rituales, celebraciones y su relación con los modos de vida.
Santo Tomaseko azoka. Bilbo, 1950. Iturria: Sancho el Sabio Fundazioa.