Diferencia entre revisiones de «Presentacion Alimentacion domestica en vasconia/eu»
Línea 1: | Línea 1: | ||
<languages></languages> | <languages></languages> | ||
− | |||
− | |||
On Joxemiel Barandiaran eta Ander Manterola jaunen hitz jakintsuen, eta lan hau egin duten egileenen ondoren, nire aurkezpenak halabeharrez laburra eta mugatua izan behar. | On Joxemiel Barandiaran eta Ander Manterola jaunen hitz jakintsuen, eta lan hau egin duten egileenen ondoren, nire aurkezpenak halabeharrez laburra eta mugatua izan behar. | ||
Línea 12: | Línea 10: | ||
Atlas Etnografikoa argitaratzeari hasiera ematean, gure gogoa hau litzateke: geure kultura maite izaten eta ondo ezagutzen ikas dezagula, aldi berean beste kultura batzutara ere irekitzen garela; eta horrela, hartueman horrek sortzen duen aberastasunari bultzada berri bat ematea, txaubinismo eta bestelako mimetismoetan erori gabe. | Atlas Etnografikoa argitaratzeari hasiera ematean, gure gogoa hau litzateke: geure kultura maite izaten eta ondo ezagutzen ikas dezagula, aldi berean beste kultura batzutara ere irekitzen garela; eta horrela, hartueman horrek sortzen duen aberastasunari bultzada berri bat ematea, txaubinismo eta bestelako mimetismoetan erori gabe. | ||
<p style="text-align: right;">Vitoria-Gasteiz, 1990ko Ekaina</p> | <p style="text-align: right;">Vitoria-Gasteiz, 1990ko Ekaina</p> | ||
− | <p style="text-align: right;"><span style="font-size:smaller;">'''Joseba Arregi Aranburu'''<br/> Kultura eta Turismo Sailburua</span></p> | + | <p style="text-align: right;"><span style="font-size:smaller;">'''Joseba Arregi Aranburu'''<br/> Kultura eta Turismo Sailburua</span></p> |
− | + | {{DISPLAYTITLE: Aurkezpena}} | |
Contenidos de la Presentación: | Contenidos de la Presentación: | ||
<div class="subindice"> | <div class="subindice"> | ||
Línea 22: | Línea 20: | ||
=== [[El_medio_natural_y_humano_Alimentacion_domestica_en_vasconia|El medio natural y humano]] === | === [[El_medio_natural_y_humano_Alimentacion_domestica_en_vasconia|El medio natural y humano]] === | ||
− | === [[ | + | === [[Introduccion_historica_a_la_alimentacion_Alimentacion_domestica_en_vasconia|Introducción histórica a la alimentación en Vasconia]] === |
</div> | </div> | ||
{{#bookTitle:Alimentación doméstica en Vasconia | Alimentacion_domestica_en_vasconia}} | {{#bookTitle:Alimentación doméstica en Vasconia | Alimentacion_domestica_en_vasconia}} |
Revisión del 09:54 17 nov 2017
On Joxemiel Barandiaran eta Ander Manterola jaunen hitz jakintsuen, eta lan hau egin duten egileenen ondoren, nire aurkezpenak halabeharrez laburra eta mugatua izan behar.
Lehendabizi neure poza agertu nahi nuke Atlas Etnografikoaren argitaralpenari hasiera eman zaiolako. Kultura eta Turismo Sailak azken urteotan kultura-azpiegituraren garrantzia behin eta berriro aipatu eta gogoratu izan badu ere, horrek ez du esan nahi kultura-ekintzetarako behar diren etxe eta egoitzen beharra dagoela bakarrik; gure kulturaren ezaguera oso baterako oinarriak finkatzeari ere ekin behar zaio.
Ikuspegi honetatik, Atlas Etnografikoa kultura-balio handiko azpiegitura-lana dugu. Are gehiago, euskal kulturak gaur duen arriskurik latzena, erbesteko eredu eta egituren mimetismoan erortzea delako, sarritan geure-geure kultura ezagutzen ez dugula eta gainera gutxietsi.
Atlas Etnografikoa argitaratzeari hasiera ematean, gure gogoa hau litzateke: geure kultura maite izaten eta ondo ezagutzen ikas dezagula, aldi berean beste kultura batzutara ere irekitzen garela; eta horrela, hartueman horrek sortzen duen aberastasunari bultzada berri bat ematea, txaubinismo eta bestelako mimetismoetan erori gabe.
Vitoria-Gasteiz, 1990ko Ekaina
Joseba Arregi Aranburu
Kultura eta Turismo Sailburua
Contenidos de la Presentación:
Contenido de esta página
Prólogo
Introducción
El medio natural y humano
Introducción histórica a la alimentación en Vasconia